Donar stelt zich kandidaat voor organisatie FIBA Europe Cup bubbel

Foto: Archief De Redactie

Basketbalclub Donar heeft zich kandidaat gesteld om tussen 27 september en 1 oktober de kwalificatiewedstrijden voor de FIBA Europe Cup te organiseren in Groningen.

In vier verschillende poules wordt gestreden om plaatsing in het reguliere seizoen van de FIBA Europe Cup. MartiniPlaza en Donar hebben een aanbod bij de FIBA neergelegd voor de organisatie van de groep waarin Donar zich moet kwalificeren.

Mede door het organiseren van een zeer succesvolle FIBA Europe Cup bubbel afgelopen jaar in Den Bosch, die samen met Heroes Den Bosch werd georganiseerd, is volgens Donar alle kennis in huis om de bubbel naar Groningen te halen. Daarnaast heeft de club dankzij de ondersteuning van de Gemeente Groningen, het Ministerie van VWS, NH Hotels en MartiniPlaza een sterk bid gecreƫerd dat kan voldoen aan de standaarden van de FIBA.

Daarbij sluit het organiseren van dit soort toernooien perfect aan bij de ambities van Donar en MartiniPlaza. Voor Donar geldt het het sportief hoogst haalbare en haar fans zo goed mogelijk wil bedienen. Daarnaast heeft MartiniPlaza de ambitie om interessante sportwedstrijden en toernooien naar Groningen te halen.

Dat blijkt onder meer door de recente investeringen in scorebord, speelvloer, verlichting, baskets en kleedkamers.

De FIBA buigt zich begin volgende week over de ingekomen voorstellen. Voorafgaand aan de loting van volgende week donderdag zullen waarschijnlijk de vier speelsteden bekendgemaakt worden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden