58 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 58 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zaterdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 25 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Het Hogeland (8), Westerwolde (6), Eemsdelta, Westerkwartier en Oldambt (4), Pekela (3), Veendam (2), Midden-Groningen (1). Van één besmetting is niet bekend uit welke gemeente ze komen.

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen en ziekenhuisopnames als gevolg van het coronavirus gemeld.

Landelijk

Tussen vrijdagochtend en zaterdagochtend kreeg het RIVM 2.349 meldingen van positieve tests. Dat zijn bijna 348 minder dan gisteren. Gemiddeld daalt het aantal positieve coronatests ook: in de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 2.325 positieve tests per dag geregistreerd.

In de ziekenhuizen nam de bezetting toe. Er liggen nu 652 mensen met corona in het ziekenhuis, van wie 198 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Het aantal sterfgevallen steeg met zes. Dat deze sterfgevallen nu zijn gemeld, betekent niet dat de mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen