121 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 121 nieuwe coronabesmettingen in de afgelopen 24 uur gemeld. Dat blijkt donderdagmiddag uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Woensdag waren de cijfers lager door een storing. Mogelijk zijn de cijfers daarom deze donderdag hoger.

In de gemeente Groningen werden 58 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Midden-Groningen (17), Westerkwartier (13), Westerwolde (10), Stadskanaal (6), Eemsdelta (4), Het Hogeland en Pekela (3), Veendam en Oldambt (1). Ook zijn er vijf besmettingen, waarvan de gemeente onbekend is.

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen gemeld als gevolg van het coronavirus. Eén persoon uit de gemeente Stadskanaal werd opgenomen in het ziekenhuis.

Aantal ziekenhuisopnames

In de Groningse ziekenhuizen liggen 12 patiënten, waarvan 3 op een IC-bed. Dat meldt het Acute Zorgnetwerk Noord-Nederland donderdag. Dat zijn 7 minder patiënten dan vorige week. Het aantal IC-patiënten daalde van 7 naar 3. In de noordelijke ziekenhuizen zijn 30 patiënten met corona opgenomen, waarvan 12 patiënten op een IC-bed.

Landelijk

Bij het RIVM zijn tussen woensdagochtend en donderdagochtend 2.614 nieuwe positieve coronatests gemeld. Dat zijn er 502 meer dan woensdag. Gemiddeld daalt het aantal positieve coronatests: in de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 2371 positieve tests per dag geregistreerd.

In de ziekenhuizen daalde het aantal coronapatiënten licht. Er liggen nu 649 patiënten, van wie 210 op de IC. Dat blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).In totaal werden er in de afgelopen dag 75 nieuwe opnames gemeld; 56 op verpleegafdelingen en 19 op de IC.

Bij het RIVM werden zeven corona-gerelateerde sterfgevallen gemeld.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden