Lübeckweg in de toekomst afrit van zuidelijke ringweg

De oude afrit sloot in juni 2020
Foto: Google Maps

De Lübeckweg, die veel Groningers als de weg langs het pand van het Dagblad van het Noorden kennen, wordt in de toekomst een afrit van de nieuwe zuidelijk ringweg. Dat is het belangrijke verschil, meldt Aanpak Ring Zuid.

De weg sluit straks niet meer aan op de rotonde bij de Bornholmstraat. De Lübeckweg is straks voor het verkeer uit het oosten de afrit naar de Europaweg. Het pand waar vroeger het Dagblad van het Noorden in zat, bedrijfsverzamelgebouw Het Kwadraat, is straks alleen nog via de Bornholmstraat en de Kotkastraat te bereiken.

Autoverkeer dat straks vanaf de Bornholmstraat weer richting Julianaplein wil kan gebruik maken van een nieuwe oprit bij de Bornholmstraat op de zuidelijke ringweg. Deze nieuwe oprit loopt straks onder de Lübeckweg door. Het voordeel hiervan is dat het verkeer een stuk sneller op de zuidelijke ringweg uitkomt.

Verder zijn de veranderingen van de weg beperkt. De Lübeckweg is nog ongeveer even breed en komt nog steeds uit op de Europaweg. Het verkeer kan opnieuw rechtsaf richting het centrum en het UMCG, en links richting het voetbalstadion van FC Groningen. Ook het fietspad loopt er nog steeds langs.

De afrit vanaf de zuidelijke ringweg richting Lübeckweg werd in juni 2020 afgesloten wanwege de werkzaamheden aan de ringweg.

Kijk voor het verschil van de oude en de nieuwe situatie op de website van Aanpak Ring Zuid

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden