Aangevaren Gerrit Krolbrug voor onderzoek naar werf

Foto: De Redactie

Vanaf maandag 16 augustus treft Rijkswaterstaat voorbereidende werkzaamheden om het beweegbare deel van de Gerrit Krolbrug in Groningen uit het water te tillen en te vervoeren naar een werf aan de Stockholmstraat.

De in mei aangevaren Gerrit Krolbrug bleek dusdanig beschadigd dat deze niet meer dicht kon. Om te kunnen bepalen of het beweegbare deel van de Gerrit Krolbrug hersteld kan worden, is nader onderzoek nodig.

Dit onderzoek is niet mogelijk op de huidige locatie en daarom worden de brugdelen in het weekend van 28 en 29 augustus en 4 en 5 september opgetild en over het water naar de werf vervoerd.

De hoge vaste fiets-loopbruggen hebben geen beschadigingen en zijn nog steeds in gebruik, meldt Rijkswaterstaat. Tijdens de uithijswerkzaamheden in het weekend van 28 en 29 augustus zijn de fiets- en loopbruggen geopend, echter op zaterdag 4 september en zondag 5 september is er ook voor de fiets-loopbruggen een stremming.

De omleidingsroutes voor fietsers en voetgangers worden dan met borden in de stad aangegeven. Minder validen kunnen dan met een gratis busje aan de andere kant van het kanaal komen.

De gemeente Groningen heeft vanaf eind juli adviesroutes geplaatst om te grote drukte voor de fietsbruggen bij de start van het schooljaar te voorkomen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden