43 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 43 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maandagmiddag.

In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Groningen (26), Het Hogeland (5), Westerwolde (4), Midden-Groningen, Veendam, Eemsdelta, Oldambt, Pekela en Westerkwartier (1). Ook zijn er twee besmettingen, waarvan de gemeente onbekend is.

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen gemeld als gevolg van het coronavirus. Eén persoon uit de gemeente Het Hogeland is opgenomen in het ziekenhuis.

Aantal coronapatiënten in Groninger ziekenhuizen

Maandagochtend lagen er 17 coronapatiënten in de Groningse ziekenhuizen, waarvan vier op een IC. Dat blijkt uit cijfers van het Acute Zorgnetwerk Noord-Nederland. Dat zijn er vier minder dan een week geleden. In totaal verplegen noordelijke ziekenhuizen nu 39 coronapatiënten, waarvan 14 op een IC-bed.

Landelijk

Tussen zondagochtend en maandagochtend heeft het RIVM 2.077 nieuwe positieve coronatests genoteerd. Het aantal nieuwe coronabesmettingen is maandag voor de vierde dag op rij gedaald en is het laagste aantal sinds 5 juli. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu telde zondag 2347 nieuwe positieve tests. Dat cijfer gaf mogelijk wel een vertekend beeld omdat niet alle meldingen konden worden doorgegeven door een technische storing.

Volgens het instituut zijn er het afgelopen etmaal twee sterfgevallen door corona gemeld. Dat wil overigens niet zeggen dat ze in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Als een coronapatiënt overlijdt, wordt dit soms pas na een tijdje doorgegeven.

In de ziekenhuizen liggen nu 690 patiënten met Covid-19, de ziekte die wordt veroorzaakt door het coronavirus in het ziekenhuis, van wie 212 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Op de verpleegafdelingen liggen 478 coronapatiënten, vijf meer dan zondag.

In de afgelopen 24 uur kwamen er op de verpleegafdelingen 52 nieuwe coronapatiënten binnen. Op de IC’s werden negentien patiënten binnengebracht.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden