51 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 51 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zondagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 25 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Het Hogeland (6), Midden-Groningen (5), Eemsdelta, Veendam, Westerkwartier (3), Pekela en Stadskanaal (2), Oldambt (1) en één besmetting, waarvan de gemeente niet bekend is.

In de provincie Groningen werden geen ziekenhuisopnames en sterfgevallen gemeld als gevolg van het coronavirus.

Landelijk

Bij het RIVM zijn 2.347 nieuwe positieve tests gemeld. Dat zijn er 73 minder dan het dan het geactualiseerde aantal (2420) van zaterdag. De cijfers van zondag zijn echter onvolledig, bevestigt het RIVM na berichtgeving door de NOS.

Niet alle gegevens uit de teststraten zijn namelijk doorgegeven. Het werkelijke aantal besmettingen kan daardoor hoger uitvallen.

Volgens de voorlopige cijfers zijn het afgelopen etmaal twee sterfgevallen door corona gemeld. Dat wil overigens niet zeggen dat ze in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Als een coronapatiënt overlijdt, wordt dit soms pas na een tijdje doorgegeven.

In de Nederlandse ziekenhuizen liggen zondag 673 coronapatiënten. Dat zijn er drie minder dan een etmaal eerder, blijkt uit cijfers van het LCPS, het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding.

Op de intensivecareafdelingen liggen nu 200 mensen met Covid-19, de ziekte die wordt veroorzaakt door het coronavirus. Dat is één patiënt minder dan zaterdag. Op de verpleegafdelingen liggen 473 coronapatiënten, twee minder dan zaterdag.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden