71 nieuwe coronabesmettingen en één sterfgeval in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 71 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 23 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerwolde (10), Midden-Groningen (9), Westerkwartier (7), Stadskanaal en Pekela (4), Oldambt en Eemsdelta (3), Veendam en Het Hogeland (2). Van vier besmettingen is de gemeente onbekend is.

In de provincie Groningen werd één ziekenhuisopname en sterfgeval gemeld vanuit de gemeente Westerkwartier.

Landelijk

Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend is het coronavirus vastgesteld bij 2.951 mensen. Dat zijn 421 minder besmettingen dan donderdag. Gemiddeld daalt het aantal positieve coronatests ook: in de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 2.675 positieve tests per dag geregistreerd.

De afgelopen dagen waren de cijfers vertekend door een storing bij de instanties, waardoor de cijfers van gisteren hoger uitvielen omdat er sprake was van een inhaaleffect.

Er liggen 679 mensen met corona in het ziekenhuis. Dat zijn er zes meer dan gisteren. Ook op de IC-afdelingen steeg het aantal patiënten. Daar liggen nu 206 mensen, zeven meer dan de dag ervoor, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding.

Bij het RIVM werden 8 overleden covid-patiënten gemeld

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen