60 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: Pexels via Pixabay

In de provincie Groningen zijn 60 nieuwe coronabesmettingen gemeld in het afgelopen etmaal. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 24 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Midden-Groningen (7), Het Hogeland (6), Pekela (4), Eemsdelta en Stadskanaal (3), Westerwolde (2), Veendam en Oldambt (2). Ook zijn er twee besmettingen, waarvan de gemeente onbekend is.

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen en ziekenhuisopnames vanwege corona gemeld.

Landelijk

Landelijk registreerde het RIVM 2.263 nieuwe coronabesmettingen. Het aantal meldingen van sterfgevallen steeg afgelopen etmaal met drie. Dat wil niet zeggen dat deze mensen afgelopen etmaal zijn overleden, want het duurt een tijdje voordat het overlijden van een coronapatiënt is geregistreerd. In de ziekenhuizen werden 99 nieuwe patiënten opgenomen, waarvan 10 nieuwe opnames op de Intensive Care. In totaal liggen er nu 616 mensen in het ziekenhuis, waarvan er 159 op de IC liggen.

Weekupdate RIVM

In de provincie Groningen kregen 626 personen een positieve corona-uitslag in de afgelopen week. Dat zijn 515 minder positieve tests dan de week ervoor toen 1141 positieve tests werden gemeld. Dat meldt het RIVM in de wekelijkse update dinsdagmiddag. Ook werd één Covid-sterfgeval gemeld bij het RIVM.

De afgelopen week zijn 21.005 positieve testen afgenomen, meldt het RIVM dinsdag in de wekelijkse update. Vorige week werden 37.343 besmettingen gemeld.

Het aantal nieuwe patiënten dat met COVID-19 in het ziekenhuis werd opgenomen steeg in de afgelopen week met 541 nieuwe opnames. Op de IC’s werden 130 nieuwe COVID-19 patiënten opgenomen, een toename van 15 in vergelijking met de week ervoor.

Het aantal positieve testen per 100.000 inwoners daalde met 44 procent naar 121 in de afgelopen week.

In de afgelopen week zijn 28 mensen overleden aan de gevolgen van corona.

Reproductiegetal gedaald

Volgens het RIVM is het R-getal nu gedaald van 0,80 naar 0,69 op 19 juli. Een reproductiegetal van 0,69 betekent dat 100 besmette personen gemiddeld 69 anderen besmetten. Dat houdt in dat de verspreiding van het virus afneemt.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden