GGD Groningen vaccineert vanaf oktober nog op drie locaties in de provincie

Foto: De Redactie

GGD Groningen gaat vanaf oktober nog op drie locaties in de provincie vaccineren. Vanaf januari 2021 heeft GGD Groningen verspreid over de provincie negen vaccinatielocaties ingericht. Inmiddels zijn in het afgelopen halfjaar ruim 550.000 prikken tegen corona gezet. Daarmee heeft het grootste deel van de Groningers één of meer vaccinaties gehad en zijn er minder locaties nodig, meldt de GGD.

Vanaf oktober vaccineert GGD Groningen nog op drie locaties in de provincie. Dit zijn Groningen, Veendam en Zuidhorn.

Vaccinatiecampagne

Het hoogtepunt van de campagne lag in juni. Per dag zette GGD Groningen toen 7.000 vaccinaties. Nu veel mensen hun vaccinatie(s) hebben gehad worden er nog 3.000 tot 4.000 prikken per dag gezet. De komende weken zal dit verder afnemen.

Inmiddels heeft ruim tweederde van de Groningers zich laten vaccineren. GGD Groningen verwacht vanaf oktober nog ongeveer 500 vaccinaties per dag te zetten.

Jos Rietveld, directeur Publieke Gezondheid: “Begin van het jaar hebben we vaccinatielocaties verspreid over de provincie gerealiseerd. Op deze manier konden inwoners van de provincie dichtbij huis een prik halen. We zijn dankbaar voor de goede samenwerking in de regio, waardoor we dit zo snel en efficiënt hebben kunnen organiseren. De vaccinatiecampagne komt nu in een volgende fase. We gaan verder op drie locaties in de provincie. Hiermee zijn we nog altijd goed bereikbaar voor ieder die een vaccinatie wil halen.”

Vanaf september zal GGD Groningen ook inzetten op lokaal maatwerk voor buurten of doelgroepen die qua vaccinatiegraad zijn achtergebleven. Dat zal gebeuren met mobiele teams of in de vorm van verplaatsbare units.

Drie locaties in de provincie

De locatie Kardinge in Groningen sluit eind augustus, aangezien men daar weer een ijsvloer gaat leggen. De vaccinatielocaties in Stadskanaal, Warffum, Scheemda, Hoogezand en Appingedam sluiten op 1 oktober de deuren. In de weken daarvoor zal al een afbouw van priklijnen plaatsvinden.

De locaties MartiniPlaza in Groningen, in Veendam en Zuidhorn blijven voorlopig open. Later dit jaar zal men bezien welke infrastructuur voor komend jaar nodig is, zodra landelijk meer duidelijk is over het vaccinatiebeleid op middellange termijn.

Vaccineren tegen corona zorgt volgens de GGD ervoor dat minder mensen corona krijgen of minder ziek worden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden