Nieuw kunstwerk geplaatst bij Zernike Campus aan Professor Uilkensweg

Foto: via Campus Groningen

De contouren van het landmark bij de noordentree van de Zernike Campus worden de komende weken zichtbaar. In de middenberm van de Prof. Uilkensweg zijn afgelopen week de “delen van de trap” van het landmark geplaatst door de ontwerpers van 3DXL.

De imposante blikvanger markeert de noordentree van de Zernike Campus Groningen. Het doel is om de dynamiek op de Campus nog zichtbaarder te maken. Voor ontwerp en de uitvoering is het ontwerpersduo 3DXL uitgedaagd om het verhaal, en de elementen van het merk van Campus Groningen te verbeelden in een entreemarkering.

Het kunstwerk is gemaakt van cortenstaal. Dit is materiaal dat zich nog aanpast en na drie maanden de juiste kleur krijgt.

Het ontwerp

“Waar een trapvorm in de basis erg statisch is, heeft 3DXL zichzelf als doel gesteld juist vanuit deze statische vorm een organische sculptuur te ontwerpen”, licht Robert Timmerman (3DXL) toe. De trapvorm beweegt in de lengterichting op een organische wijze van klein naar groot. Op het einde wordt het landmark groter en beweegt hij richting de rijbaan en trekt hij de aandacht van bezoekers.

Het landmark staat symbool voor innovatie, beweging en groei. “Dit is ook de boodschap die we mee willen geven aan bedrijven, kennisinstellingen, bezoekers en studenten op Campus Groningen. Daarnaast is de groei van bedrijvigheid aan de noordzijde van de Zernike Campus niet te missen en maakt het landmark deze dynamiek en groei nog zichtbaarder”, vult Klaas Holtman, voorzitter Bedrijvenvereniging WEST aan.

Materiaal en omgeving

In het ontwerp is rekening gehouden met verkeersveiligheid, ecologie, archeologie, materiaalgebruik en de connectie met het merk Campus Groningen. De bomen die in de binnenberm staan zijn op creatieve wijze gebruikt en hiermee onderdeel geworden van het landmark.

Na de zomer wordt het landmark officieel geopend en wordt ook de naam van het landmark onthuld.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden