30 nieuwe coronabesmettingen en één sterfgeval in provincie Groningen

Foto: Andreas Lischka via Pixabay

In de provincie Groningen zijn 30 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zondagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 15 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Het Hogeland (3), Oldambt, Westerwolde, Westerkwartier en Stadskanaal (2), Midden-Groningen, Veendam en Eemsdelta (1) en één besmetting, waarvan de gemeente niet bekend is.

In de provincie Groningen werd één sterfgeval uit de gemeente Stadskanaal gemeld als gevolg van het coronavirus. Ook werd een ziekenhuisopname uit de gemeente Groningen geregistreerd.

Landelijk

Bij het RIVM zijn 2.350 nieuwe positieve tests gemeld. Gemiddeld werden in de afgelopen zeven dagen 3.501 positieve tests per dag geregistreerd.

De afgelopen 24 uur werden er twee sterfgevallen door corona vastgelegd. Dat betekent niet dat zij tussen zaterdag- en zondagochtend zijn overleden, het duurt soms een tijdje voor een sterfgeval is geregistreerd.

Volgens de cijfers van zaterdag vier mensen overleden nadat ze besmet waren geraakt.

In de ziekenhuizen liggen nu 683 patiënten met corona, van wie 187 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden