Alle Groningse ambulances krijgen nieuwe monitoren

Foto: De Redactie

Eén van de meest belangrijk en gebruikte hulpmiddelen in de ambulances van Groningen worden vervangen. De komende drie jaar krijgen alle 44 ambulances van Ambulancezorg Groningen een nieuwe monitor.

Met deze monitor kunnen onder andere hartfilmpjes worden gemaakt, kan de bloeddruk worden gemeten en kan het ook functioneren als defibrillator bij een hartstilstand.

De nieuwe monitoren hebben een aantal belangrijke verbeteringen. Zo is de handgreep van het apparaat ergonomischer. Daarnaast heeft het apparaat een touchscreenscherm waardoor er sneller keuzes gemaakt kunnen worden en deze ook met handschoenen aan bediend kan worden. Bovendien hebben de nieuwe monitoren een 4G-modem waardoor informatie sneller wordt geüpload in vergelijking met de huidige apparaten die over een 3G-modem beschikken.

De eerste zeven nieuwe monitoren zijn vorige week geleverd. Volgend jaar krijgen nog eens vijftien ambulances nieuwe monitoren en in de daarop volgende twee jaren worden er nog eens 22 stuks geleverd.

Zeven oude toestellen krijgen een tweede leven in de zorgambulances die in Groningen rijden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden