99 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 99 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 51 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (13), Het Hogeland (12), Midden-Groningen (9), Eemsdelta (7), Stadskanaal en Westerwolde (2), Oldambt (1) en twee besmettingen, waarvan de gemeente onbekend is.

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen gemeld in de afgelopen 24 uur. Twee personen mt corona zijn opgenomen in het ziekenhuis. Zij komen uit de gemeente Groningen en Oldambt.

Landelijk

Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend is het coronavirus vastgesteld bij 3.387 mensen. Dat zijn er 1.013 minder besmettingen dan donderdag. Gemiddeld daalt het aantal positieve coronatests ook: in de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 4160 positieve tests per dag geregistreerd.

Opnieuw zijn meer nieuwe coronapatiënten opgenomen in de Nederlandse ziekenhuizen. Er liggen nu 651 mensen met corona in het ziekenhuis, van wie 176 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Vrijdag zijn 74 nieuwe opnames op verpleegafdelingen gemeld, naast de 14 IC-opnames.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden