Groningen blijft op ‘hoogste alarmniveau’

Foto: © Rijksoverheid

In de provincie Groningen blijft het hoogste alarmniveau van kracht. De overheid maakt elke woensdag een nieuwe coronakaart van Nederland.

Het risiconiveau wordt gebaseerd op het aantal positieve tests en het aantal ziekenhuisopnames in elke veiligheidsregio. Afgelopen week stonden 23 van de 25 veiligheidsregio’s op zeer ernstig. De laagste twee niveaus, waakzaam en zorgelijk, gelden sinds 13 juli nergens meer.

Het hoogste alarmniveau blijft gelden voor veertien regio’s in Nederland. Behalve Groningen zijn dit IJsselland, Utrecht, Noord-Holland-Noord, Zaanstreek-Waterland, Kennemerland, Amsterdam-Amstelland, Gooi en Vechtstreek, Hollands Midden, Rotterdam-Rijnmond, Midden- en West-Brabant, Brabant-Noord, Brabant-Zuidoost en Zuid-Limburg.al

In negen regio’s is het aantal nieuwe coronagevallen zo sterk gedaald, dat ze niet meer op het hoogste risiconiveau staan. Ze gaan van zeer ernstig naar ernstig. Dat zijn Friesland, Twente, Flevoland, Noord- en Oost-Gelderland, Gelderland-Midden, Gelderland-Zuid, Haaglanden, Zuid-Holland Zuid en Limburg-Noord. Zij voegen zich bij Drenthe. Die provincie blijft op ernstig staan.

Zeeland gaat juist de omgekeerde weg. Vorige week was de situatie er ernstig, nu is die zeer ernstig geworden.

Voor de maatregelen van het kabinet heeft een aanpassing van de risiconiveaus overigens nog geen gevolgen. Ruim twee weken geleden zijn de regels aangescherpt en dit geldt voor het hele land, in elk geval tot en met 13 augustus. Meerdaagse festivals zijn in elk geval tot 1 september niet toegestaan.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden