117 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 117 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zondagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 70 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Het Hogeland (11), Westerkwartier (10), Midden-Groningen (6), Veendam (5), Eemsdelta (4), Oldambt (3), Stadskanaal en Westerwolde (2) en vier besmettingen, waarvan de gemeente niet bekend is.

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen als gevolg van het coronavirus gemeld. Ook werd een ziekenhuisopname uit de gemeente Groningen en uit de gemeente Hogeland geregistreerd.

Landelijk

Tussen vrijdagochtend en zaterdagochtend kreeg het RIVM 4665 meldingen van positieve tests. Dat zijn er 622 minder dan zaterdag. Gemiddeld daalt het aantal positieve coronatests ook: in de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 6454 positieve tests per dag geregistreerd.

Gemiddeld daalt het aantal positieve coronatests ook: in de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 7255 positieve tests per dag geregistreerd.

Volgens de cijfers van zaterdag vier mensen overleden nadat ze besmet waren geraakt.

In de ziekenhuizen liggen nu 533 mensen met corona, van wie 134 op de IC, meldt het Landelijk Coƶrdinatiecentrum Patiƫnten Spreiding (LCPS).

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden