142 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 142 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zaterdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 85 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Het Hogeland (14), Westerkwartier (10), Midden-Groningen en Eemsdelta (7), Veendam en Oldambt (5), Stadskanaal (4), Westerwolde (1) en vier besmettingen, waarvan de gemeente niet bekend is.

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen en ziekenhuisopnames als gevolg van het coronavirus gemeld.

Landelijk

Tussen vrijdagochtend en zaterdagochtend kreeg het RIVM 5323 meldingen van positieve tests. Dat zijn er ruim duizend minder dan vrijdag, toen volgens een bijgesteld cijfer 6425 besmettingen werden gemeld. Het aantal nieuwe besmettingen is terug op het niveau van 8 juli (5401), toen de cijfers nog snel omhoog liepen.

Gemiddeld daalt het aantal positieve coronatests ook: in de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 7255 positieve tests per dag geregistreerd.

Volgens de cijfers van zaterdag zijn vier mensen overleden nadat ze besmet waren geraakt. Vrijdag werden drie sterfgevallen gemeld.

In de ziekenhuizen liggen nu 504 mensen met corona, van wie 116 op de IC, meldt het Landelijk Coƶrdinatiecentrum Patiƫnten Spreiding (LCPS).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden