149 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 149 nieuwe coronabesmettingen in de afgelopen 24 uur gemeld. Dat blijkt donderdagmiddag uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

In de gemeente Groningen werden 72 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier en Het Hogeland (20), Midden-Groningen (9), Eemsdelta (6), Stadskanaal (5), Westerwolde (4), Veendam en Oldambt(3). Ook zijn er zeven besmettingen, waarvan de gemeente onbekend is.

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen gemeld als gevolg van het coronavirus. Eén persoon uit de gemeente Eemsdelta is opgenomen in het ziekenhuis.

Het aantal coronapatiënten in de Groningse ziekenhuizen is sinds afgelopen maandag gestegen met vijf opnames. Dat meldt Acute Zorgnetwerk Noord-Nederland donderdag.

In totaal lagen er donderdagochtend achttien coronapatiënten in de Groninger ziekenhuizen, waarvan 1 patiënt is opgenomen op de IC. Afgelopen maandag waren dat er dertien. De laatste keer dat er zoveel coronapatiënten in Groninger ziekenhuisbedden werden verpleegd, was begin juni.

Landelijk

Bij het RIVM zijn tussen woensdagochtend en donderdagochtend 6.301 nieuwe positieve coronatests gemeld. Dat zijn er 608 minder dan woensdag. Gemiddeld daalt het aantal positieve coronatests ook. In de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 8.780 positieve tests per dag geregistreerd.

In de ziekenhuizen steeg het aantal coronapatiënten. In totaal liggen er nu 436 mensen in de ziekenhuizen vanwege Covid-19, van wie 107 op de IC. Dat blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Bij het RIVM werden drie corona-gerelateerde sterfgevallen gemeld.

Het is onbekend in hoeverre de DDoS-aanvallen waar GGD-sites de laatste dagen mee kampten invloed hebben gehad op de gemelde cijfers van het RIVM.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden