SKSG: Kinderen op ontdekkingstocht in Lauwersmeer

Foto: SKSG

Kinderen van verschillende locaties van Stichting Kinderopvang Stad Groningen (SKSG) waren dinsdag met Staatsbosbeheer op ontdekkingstocht in Nationaal Park Lauwersmeer. Het was volgens SKSG een absolute topdag.

Tijdens deze zogeheten Wad Experience gingen de kinderen het wad op, zaten ze met hun handen in het slik en ontdekten ze van alles over de dieren op het wad. Zo hebben ze een wadpier vastgehouden en een glasaal gevoeld. En natuurlijk werd er OOK heerlijk in de modder gespeeld.

Deze activiteit betekent de start van een langdurige samenwerking tussen SKSG en Staatsbosbeheer waarin kinderen van SKSG veelvuldig aanwezig zullen zijn in de natuurgebieden van Staatsbosbeheer.

Voor de toekomst

Niet alle kinderen komen vanzelfsprekend in contact met de natuur, terwijl dat wel heel waardevol is. Buiten zijn in het groen is namelijk niet alleen ontzettend leuk, maar het heeft ook veel positieve effecten op de gezondheid en ontwikkeling. En om de natuur veilig te stellen voor de toekomst, is het belangrijk dat kinderen zich verbonden voelen met de natuur. Zij zijn immers de toekomstige natuurbeschermers, beleidsmakers, boeren, burgers en bouwers.

Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer ziet het als een belangrijke maatschappelijke taak om jeugd en natuur met elkaar te verbinden. Dat doen ze door kinderen te stimuleren in de natuur te komen spelen, ervaren en leren met spannende en avontuurlijke activiteiten.

Stichting Kinderopvang Stad Groningen

De visie van Staatsbosbeheer past heel mooi bij het beleid van SKSG, dat kinderen de ruimte biedt om zelf op ontdekkingstocht te gaan en de wereld te verkennen. Daarnaast staat natuur en duurzaamheid hoog in het vaandel bij SKSG.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden