Tweede grote onderwaterbetonstort bij H.L. Wichersstraat

Foto: Jan Buurma

Deze woensdag begint de tweede grote onderwaterbetonstort bij de H.L. Wichersstraat. Dat meldt Aanpak Ring Zuid.

Voor de bouw van de verdiepte ligging van de zuidelijke ringweg moet enorm veel beton worden gestort. Deze betonstort duurt maar liefst 35 uur. Er wordt een deel van de vloer van de bouwkuip gemaakt.

De bouwkuip bij de H.L. Wichersstraat ziet er al enige tijd uit als een groot zwembad. Onder water wordt de bouwkuip voor de verdiepte ligging uitgegraven, waarna het beton gestort kan worden. De bouwkuip is opgedeeld in drie delen.

Half mei was de eerste betonstort op deze locatie en begin augustus is hier nog een derde stort nodig. Het westelijk deel aan de kant van Frontier is nu aan de beurt.

Bij het eerste deel voor de vloer van de verdiepte ligging werd maar liefst 1.600 kuub beton getort op de bodem van de bouwkuip. Dat was in de middelste van de drie kuipen.

De werkzaamheden zijn te volgen via webcam De Frontier, maar het storten zelf gebeurt onder water en is dus niet goed zichtbaar.

Nadat het onderwaterbeton uiteindelijk is uitgehard, kan het water worden weggepompt en de verdiepte ligging verder afgebouwd.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen