120 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: Rijksoverheid.nl

In de provincie Groningen zijn 120 nieuwe coronabesmettingen gemeld in het afgelopen etmaal. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 71 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (11), Midden-Groningen (10), Oldambt (9), Het Hogeland en Veendam (4), Westerwolde (3), Eemsdelta en Stadskanaal (2), Pekela (1). Ook zijn er drie besmettingen, waarvan de gemeente onbekend is.

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen gemeld. Eén persoon uit de gemeente Groningen is opgenomen in het ziekenhuis.

Landelijk

Landelijk registreerde het RIVM 7.888 nieuwe coronabesmettingen. Het aantal meldingen van sterfgevallen steeg afgelopen etmaal met drie. Dat wil niet zeggen dat deze mensen afgelopen etmaal zijn overleden, want het duurt een tijdje voordat het overlijden van een coronapatiënt is geregistreerd.

Week update RIVM

In de provincie Groningen kregen 2842 personen een positieve corona-uitslag in de afgelopen week. Dat zijn 512 minder positieve tests dan de week ervoor toen 3354 positieve tests werden gemeld. Dat meldt het RIVM in de wekelijkse update dinsdagmiddag. Er werden geen covid-sterfgevallen gemeld bij het RIVM.

Het aantal gemelde personen met een positieve coronatest is landelijk in de afgelopen week met 34 procent ten opzichte van de week ervoor. De afgelopen week zijn 69.731 positieve testen afgenomen, meldt het RIVM dinsdag in de wekelijkse update. Vorige week werden 51.957 besmettingen gemeld.

In de afgelopen dagen is een voorzichtige stabilisatie te zien van het aantal mensen met een positieve coronatest. De komende week zal duidelijk worden of de stabilisatie in het aantal meldingen van personen met een positieve test van de laatste dagen wordt omgezet in een daling.

Het aantal nieuwe patiënten dat met COVID-19 in het ziekenhuis werd opgenomen is in de afgelopen week gestegen naar 205 opnames. Dat zijn 120 opnames meer dan een week eerder. Op de IC intensive care -afdelingen werden 31 nieuwe COVID-19 patiënten opgenomen, dat zijn 19 opnames meer dan een week eerder.

De meeste positieve testen zijn net als voorgaande weken in de leeftijdsgroep van 18 tot en met 24 jaar, gevolgd door de leeftijdsgroepen van 13 tot en met 17 jaar en 25 tot en met 29 jaar met de meeste positieve testen per 100.000 inwoners. Onder dertigers (+113%), veertigers (+183%), vijftigers (+183%) , zestigers (+246%), zeventigers (+272%) en tachtigers (+266%) was in de afgelopen week juist een toename in het aantal positieve testen te zien.

Het aantal positieve testen per 100.000 inwoners steeg van 301 in de week ervoor naar 399 in de afgelopen week . Dat is een stijging met 32 procent.

In de afgelopen week zijn 14 mensen overleden aan de gevolgen van corona.

Reproductiegetal gedaald

Volgens het RIVM is het R-getal nu gedaald naar 1,75. Eind vorige week werd al bekendgemaakt dat het zogenoemde reproductiegetal (R) was gestegen tot 2,91, het hoogste niveau ooit. Een reproductiegetal van 1,75 betekent dat 100 besmette personen gemiddeld 175 anderen besmetten en dat het virus zich dus volop aan het verspreiden is.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen