Nieuw viaduct op zijn plek gereden bij Laan Corpus den Hoorn

Op deze plek wordt het tweede deel getild volgend weekend.
Foto: De Redactie

Afgelopen zaterdag werd het nieuwe viaduct ter hoogte van de Laan Corpus den Hoorn op zijn plek gereden. Het nieuwe viaduct maakt onderdeel uit van de nieuwe zuidelijke ringweg

Het viaduct is in twee delen voorgebouwd in de berm van de Jan Evert Scholtenlaan, bij het Stadspark. Het gevaarte dat zo’n duizend ton weegt, werd zaterdagochtend op een constructie geplaatst waarmee het richting de ringweg kon worden gereden. De wegdelen zijn neergelegd op de onderbouw van het viaduct op de betonnen palen waar het noordelijk deel van het viaduct komt.

Afsluiting

De werkzaamheden begonnen vrijdagavond om 20.00 uur en tot maandagochtend 6.00 uur was het voor wegverkeer niet mogelijk om vanaf de westelijke ringweg richting Drachten te rijden. Ook de twee rotondes op de Laan Corpus den Hoorn zijn grotendeels dicht, net als oprit 36 naar de A7 richting Drachten.

Volgend weekend opnieuw werkzaamheden en afsluitingen

Ook volgend weekend vinden er werkzaamheden plaats op deze locatie. In het weekend van 24 tot en met 26 juli wordt het bovenste dek er met hijskranen afgetild en op de goede plek geplaatst. Dat gebeurt door het wegdek voor het zuidelijke deel over de ringweg heen te tillen.

De A7 is dan afgesloten tussen Groningen-West en het Vrijheidsplein. Tijdens het inrijden en inhijsen zijn er aan de noordzijde van de rotondes extra stremmingen nodig. Het verkeer wordt dan omgeleid via de op- en afritten.

De werkzaamheden zijn te volgen via de webcam Laan Corpus den Hoorn.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden