575 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: Andreas Lischka via Pixabay

In de provincie Groningen zijn 575 nieuwe coronabesmettingen in de afgelopen 24 uur gemeld. Dat blijkt donderdagmiddag uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

In de gemeente Groningen werden 421 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (43), Het Hogeland (33), Midden-Groningen (33), Veendam (13), Eemsdelta (9), Westerwolde (8), Stadskanaal en Oldambt(6). Ook zijn er acht besmettingen, waarvan de gemeente onbekend is.

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen en ziekenhuisopnames gemeld als gevolg van het coronavirus.

Landelijk

Bij het RIVM zijn tussen woensdagochtend en donderdagochtend 11.064 nieuwe positieve coronatests gemeld. Dat zijn er 606 meer dan woensdag. In de afgelopen week werden gemiddeld 9191 positieve tests dagelijks geregistreerd.

Op de verpleegafdelingen in Nederlandse ziekenhuizen zijn er in de afgelopen 24 uur 35 coronapatiënten opgenomen, het hoogste aantal sinds half juni.

In totaal liggen er nu 230 mensen in de ziekenhuizen vanwege Covid-19, van wie 72 op de IC. Dat blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Bij het RIVM werden drie corona-gerelateerde sterfgevallen gemeld.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden