Meeste auto-inbraken in zuiden van binnenstad

Foto: CC BY SA 2.0/Creative Commons/flickr/Jaap Stronks

Het zuidelijke gedeelte van de binnenstad in Groningen is de onveiligste buurt om een auto te parkeren. In dit gedeelte van Groningen vonden, in de afgelopen vijf jaar, meer auto-inbraken plaats dan de rest van de Stad en alle andere Groningse gemeenten. Dat blijkt uit onderzoek van vergelijkingswebsite Independer op basis van de meest recente Politiedata.

In totaal werd er 288 keer ingebroken in auto’s die in dit gedeelte van de Stad geparkeerd stonden. De Indische Buurt staat op nummer twee met 203 inbraken in auto’s, gevolgd door de Hortusbuurt-Ebbingekwartier met 138 auto-inbraken. Op respectievelijk 4 en 5 staan het Reitdiep met 134 auto-inbraken en Paddepoel-Noord met 113 auto-inbraken. Het veiligst parkeren Groningers aan de rand van de gemeente. Daar werd slechts een enkele keer een auto-inbraak gemeld.

Het aantal auto-inbraken in de provincie daalde in de afgelopen vijf jaar. In 2015 werd er 1.481 ingebroken in auto’s en in 2020 was dit 539 keer.

De cijfers van de provincie en de gemeente blijven ver achter op de rest van Nederland. De meeste inbraken werden gerapporteerd uit Amsterdam (47.769), Utrecht (31.543) en Rotterdam (30.079).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden