665 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 665 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zondagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 538 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (32), Midden-Groningen(28), Het Hogeland (23), Eemsdelta (14), Veendam (11), Stadskanaal (4), Oldambt en Westerwolde (2).

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen en ziekenhuisopnames gemeld in de afgelopen 24 uur.

Landelijk

Na een aantal dagen van flinke stijging zijn er afgelopen etmaal weer iets minder coronagevallen gemeld. Tussen zaterdagochtend en zondagochtend kreeg het RIVM 9398 meldingen van positieve tests. Een dag eerder waren dat er 10.306, het hoogste aantal sinds 25 december.

Het zijn er 908 minder dan zaterdag. Gemiddeld stijgt het aantal positieve coronatests, in de afgelopen zeven dag werden gemiddeld 5.630 positieve tests per dag. Bij het RIVM werden geen sterfgevallen gemeld.

In de ziekenhuizen liggen nu 206 patiënten, van wie 88 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Het lijkt erop dat de komende tijd de bezetting weer verder gaat toenemen, in reactie op de snel oplopende besmettingscijfers.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden