Brailleweg zes weken dicht; onderdoorgang Van Iddekingeweg zes weken tijdelijk weer open voor fietsers en voetgangers

Foto: Archief De Redactie

Voor de sloop van het tijdelijk viaduct over de Brailleweg is deze weg van maandag 12 juli tot en met 22 augustus gesloten voor alle verkeer. In deze periode wordt voor fietsers en voetgangers de Van Iddekingeweg tijdelijk weer opengesteld.

Het tijdelijke viaduct bij de Brailleweg kan worden afgebroken omdat het nieuwe viaduct vorige maand in gebruik is genomen. Over het nieuwe viaduct rijdt het verkeer over de A28 van en naar het Julianaplein. In de zomerperiode worden bij het tijdelijk viaduct onder andere damwanden uitgetrild, beton gehakt, sloopafval afgevoerd en grond aan- en afgevoerd.

Omwonenden kunnen last hebben van geluidshinder en trillingen.

Bij de Van Iddekingeweg wordt sinds maart gewerkt aan het verbreden van het viaduct. In mei werd de onderdoorgang van het viaduct vanwege de veiligheid afgesloten voor al het verkeer.

Sinds vrijdagavond is de onderdoorgang tijdelijk weer open voor fietsers en voetgangers en worden de werkzaamheden tijdelijk aangepast zodat de onderdoorgang veilig te gebruiken is.

Zodra de Brailleweg weer open is, gaat de onderdoorgang bij de Van Iddekingeweg weer dicht. Dat zal zijn op 23 augustus, is de planning. Daarna worden werkzaamheden aan het viaduct uitgevoerd boven het gedeelte waar de fietsers en voetgangers onderdoor gaan. Deze onderdoorgang gaat dan weer open op maandagochtend 6 september.

Lees ook: Overzicht van werkzaamheden en afsluitingen zuidelijke ringweg deze zomer

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden