486 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 486 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 402 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (36), Eemsdelta en Midden-Groningen (9), Oldambt (6), Stadskanaal en het Hogeland (5), Veendam (3), Westerwolde (2). Ook waren er negen besmettingen waarvan de gemeente onbekend was.

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen en ziekenhuisopnames als gevolg van het coronavirus gemeld.

In de provincie Groningen lagen vrijdagochtend geen patiënten in het ziekenhuis, meldt het Acute Zorgnetwerk Noord Nederland. Ondanks het recordaantal nieuwe besmettingen, werden nog geen nieuwe patiënten opgenomen. Alleen op de IC in de provincie Friesland wordt een coronapatiënt verpleegd.

Landelijk

Tussen donderdag- en vrijdagochtend zijn 6986 nieuwe positieve coronatesten geregistreerd. Dat zijn er 1539 meer dan donderdag. In de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 3163 positieve tests per dag geregistreerd. Ook werden twee covid-sterfgevallen gemeld bij het RIVM.

Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen is gestegen naar 206 coronapatiënten, van wie 86 op de IC liggen, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden