GGD Groningen priklocatie geeft ander vaccin dan vermeld in brief

Foto: De Redactie

In het vaccinatiecentrum in MartiniPlaza in Groningen heeft een aantal mensen zaterdag een ander corona-vaccin gekregen dan stond vermeld in hun uitnodigingsbrief. Volgens GGD Groningen kregen twintig mensen AstraZeneca toegediend in plaats van Moderna.

Het gaat om personen die zaterdag tussen 09.10 en 9.35 uur een prikafspraak hadden. Ze zijn allemaal persoonlijk op de hoogte gesteld van de vergissing. GGD Groningen betreurt het incident en heeft het gemeld bij gezondheidsinstituut RIVM. “Inmiddels zijn maatregelen getroffen om een dergelijk incident in de toekomst te voorkomen”, aldus GGD Groningen. De huisartsen van de twintig personen worden op de hoogte gebracht van de onjuiste vaccinatie.

Medio juni kregen vier mensen bij de GGD Hollands Noorden niet het afgesproken vaccin. Ook zij zouden Moderna toegediend krijgen, maar de vaccineerders gaven hen AstraZeneca.

AstraZeneca geeft in zeldzame gevallen een bijwerking. Ook al is die kans klein, bijwerkingen zoals bloedstolsels in combinatie met een te kort aan bloedplaatjes, kunnen ernstige gevolgen hebben.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen