Samuel verkozen tot nieuwe Groninger kinderburgemeester

Kinderburgemeester Samuel (rechts) en loco-burgemeester Jairo (links).
Foto: Gemeente Groningen

Samuel is zaterdag verkozen tot de nieuwe kinderburgemeester van Groningen. Met de slogan: ‘Spelen, sporten en meer groen, samen gaan we dat doen!’, wist hij de meeste stemmen binnen te halen.

Locoburgemeester Isabelle Diks overhandigde zaterdagmiddag in het Forum Groningen de ambtsketting. De kinderburgemeester wordt tijdens zijn ambtstermijn bijgestaan door de nieuwe loco-kinderburgemeester Jairo.

De kinderburgemeester treedt vanaf september in functie. Hij vergezelt burgemeester en wethouders tijdens representatieve taken en verricht ceremoniële taken, bijvoorbeeld tijdens openingen en evenementen. Ook krijgt Samuel de kans om zelf activiteiten te organiseren om zijn verkiezingsbelofte waar te maken.

De ambtstermijn van de vorig jaar gekozen kinderburgemeester van Groningen, Floor en de loco-kinderburgemeester zit er eind augustus op.

De kinderburgemeester is een initiatief van de gemeente Groningen om kinderen een duidelijkere stem te geven en ze mee te laten denken en praten over wat zij belangrijk vinden in de gemeente Groningen.

“Kinderen kijken met een eigen blik naar onderwerpen die voor hen belangrijk zijn. De kinderburgemeester kan samen met de loco-kinderburgemeester ervoor zorgen dat deze stem goed gehoord wordt. Ik wens hen beiden veel succes en plezier daarbij,” aldus Isabelle Diks.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden