37 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 37 nieuwe coronabesmettingen in de afgelopen 24 uur gemeld. Dat blijkt donderdagmiddag uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Het aantal besmettingen is hoger dan in de afgelopen dagen.

In de gemeente Groningen werden 23 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Het Hogeland (4), Westerkwartier (3), Eemsdelta, Midden-Groningen, Oldambt en Westerwolde (1). Ook zijn er drie besmettingen, waarvan de gemeente onbekend is.

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen en ziekenhuisopnames gemeld als gevolg van het coronavirus.

Landelijk

Bij het RIVM zijn tussen woensdagochtend en donderdagochtend 845 nieuwe positieve coronatests gemeld. Dat zijn er 200 meer dan woensdag. In de afgelopen week werden gemiddeld 616 positieve tests dagelijks geregistreerd.

Op woensdag en donderdag is het aantal positieve tests vaak hoger dan in de rest van de week, omdat mensen zich minder vaak laten testen in het het weekend. Daardoor ontstaat in de loop van de week een ‘inhaaleffect’.

In de afgelopen 24 uur zijn negen patiënten met corona opgenomen op een verpleegafdeling en één persoon op de intensive care. Dat was de eerste opname in drie dagen. In de ziekenhuizen liggen nu 278 coronapatiënten, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Ook werden drie coronagerelateerde sterfgeval gemeld.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden