Faelin-dag succesvol, maar nog veel donaties nodig voor levensreddende behandeling

De Faelin-dag, afgelopen zaterdag in Uithuizen was een succesvolle dag. Deze dag was speciaal bedoeld om geld in te zamelen voor de ernstig zieke vier-jarige Faelin voor een levensreddende behandeling.

Faelin heeft een zeldzame genafwijking, die levensbedreigende epileptische aanvallen veroorzaakt. In Nederland zijn geen behandelopties, maar in Amerika hebben wetenschappers een medicijn ontwikkeld waarmee een proef is gestart bij kinderen met hetzelfde ziektebeeld. Faelin is geselecteerd om mee te doen.

Om deze behandeling in America en de reis- en verblijfskosten te kunnen betalen is een bedrag van 500.000 euro nodig. De teller staat op 60.000.

Veel mensen kwamen naar deze speciale dag en de dag was een succes. Zo was er een springkussen, kon een ponyritje gemaakt worden en een graffitiworkshop gevolgd worden en een suikerspin gegeten worden. Ook was er een streekmarkt, waren er bijzondere elpees te koop en collectebussen om geld in te zamelen.

De tombola en raad-en-win leverden lachende gezichten op bij het winnen van de prijzen. Én er waren leuke prijzen te winnen, waaronder een door Arjen Robben, gesigneerd shirt van FC Groningen, maar ook door ondernemers gedoneerde prijzen en cadeaubonnen.

Faelin kreeg cadeautjes en tekeningen van bezoekers en heel veel donaties.

Met de speciale Faelin-dag werd nog eens €1365,90 opgehaald. Daarmee komt de teller op ruim 60.000 euro, dat nog lang niet genoeg is voor de levensreddende behandeling.

Iedereen die wil bijdragen kan doneren via www.geef.nl/nl/actie/faelins-reis/donateurs. Ieder bedrag is meer dan welkom.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen