Af- en oprit A28 bij Haren drie weekenden dicht

Foto: Google Maps

De afrit van de A28 bij Haren (richting Groningen) is afgesloten in het weekend van 9 tot en met 11 juli en van 30 juli tot en met 1 augustus. De oprit van de A28 (richting Assen) is dicht van 6 tot en met 8 augustus. Dat meldt de provincie Groningen.

Tijdens deze weekendstremmingen wordt een faunaduiker – een soort tunnel voor kleine dieren, zoals de otter – onder de A28 aangelegd.

Werkzaamheden

De faunaduiker komt ten zuiden van Haren, ter hoogte van de afslag Haren en parkeerplaats De Witte Molen. Voor het plaatsen van de tunnel worden van 9 juli tot 9 augustus verschillende werkzaamheden uitgevoerd. Verkeer op de A28 ondervindt alleen hinder tijdens de weekendstremmingen.

Ter hoogte van de werkzaamheden wordt de snelheid op de A28 verlaagd naar 70 kilometer per uur en is één rijbaan afgesloten.

De planning voor de werkzaamheden

Weekend 9 – 11 juli: voorbereidende werkzaamheden. Waterbedrijf Groningen doet aanpassingen aan de hoofdtransportleiding;
Afsluiting afrit Haren (38, richting Groningen): van vrijdag 9 juli 19.00 uur tot maandag 12 juli 6.00 uur;
Weekend 30 juli – 2 augustus: plaatsen faunaduiker (oostzijde);
Afsluiting afrit Haren (38, richting Groningen): van vrijdag 30 juli om 19.00 uur tot maandag 2 augustus 6.00 uur;
Weekend 6 – 9 augustus: plaatsen faunaduiker (westzijde).
Afsluiting toerit Haren (38, richting Assen): van vrijdag 6 augustus om 19.00 uur tot maandag 9 augustus 6.00 uur.

Omleidingsroute, bussen en P+R Haren

De omleidingsroute wordt met borden aangegeven. De dienstregeling van bussen van en naar P+R Haren wijkt af van de normale weekenddienstregeling tijdens de drie weekendstremmingen. Bekijk de actuele dienstregeling op de website van Qbuzz en 9292ov.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden