15 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: Pexels via Pixabay

In de provincie Groningen zijn 15 nieuwe coronabesmettingen gemeld in het afgelopen etmaal. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 4 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerwolde (4), Veendam (3), Midden-Groningen (2) en twee besmettingen, waarvan de gemeenten onbekend zijn.

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen en ziekenhuisopnames gemeld.

Iedere twee weken wordt bekeken op welk risiconiveau de provincie staat. De kans is groot dat Groningen naar het niveau ‘waakzaam’ gaat.

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen

In de provincie Groningen lagen dinsdagochtend 6 patiënten in ziekenhuizen, waarvan 2 op een IC-bed. Dat meldt het Acute Zorgnetwerk Noord Nederland.

In alle ziekenhuizen in Noord-Nederland lagen dinsdagochtend nog dertien patiënten, waarvan 5 patiënten op de IC’s. Het aantal patiënten in de noordelijke ziekenhuizen daalt al een aantal weken.

Landelijk

Landelijk registreerde het RIVM 724 nieuwe besmettingen. Dat zijn er 139 meer dan maandag. Bij het RIVM werden 3 overlijdens gemeld. Ziekenhuizen behandelen momenteel 462 mensen vanwege Covid-19, waarvan 185 patiënten op de intensive cares liggen, blijkt uit de cijfers van Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Week update RIVM

In de provincie Groningen kregen 106 personen een positieve corona-uitslag in de afgelopen week. Dat zijn 51 minder positieve tests dan de week ervoor toen 161 positieve tests werden gemeld. Dat meldt het RIVM in de wekelijkse update dinsdagmiddag.

In de afgelopen week werden 36 procent minder positieve coronatests gemeld dan in de week ervoor. Het RIVM registreerde in totaal 5.741 nieuwe positieve testresultaten. De besmettingscijfers zijn op het laagste niveau beland sinds de nazomer van vorig jaar.

Wel namen meer mensen het coronavirus mee vanuit Portugal, zo blijkt uit de laatste weekcijfers van het RIVM.

Van de mensen die besmet bleken, waren er 471 recent in het buitenland geweest. Dat is ruim 8 procent. Portugal staat met stip bovenaan: 192 mensen bij wie het virus afgelopen week werd geconstateerd, waren in de twee weken ervoor in dat land geweest.

Het aantal gevallen van de afgelopen week daalde van 53 naar 34 per 100.000 inwoners.

Ook daalde het aantal nieuwe opgenomen ziekenhuisopnames met 35 procent. In de afgelopen week werden 160 coronapatiënten opgenomen, waarvan 32 op een Intensive Care. Daarnaast werden 17 corona gerelateerde sterfgevallen gemeld.

Het reproductiegetal, dat weergeeft hoeveel anderen worden besmet door mensen die het virus hebben opgelopen en die gebaseerd zijn op het aantal positieve coronatesten, ziekenhuisopnames en IC-opnames zijn onder de 1 gezakt. Het RIVM kijkt twee weken terug in de tijd om het vast te stellen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen