15 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 15 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maandagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 5 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Het Hogeland, Westerwolde en Veendam (2), Midden-Groningen, Westerkwartier en Pekela(1). Ook was er één besmetting vanuit een onbekende gemeente.

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen en ziekenhuisopnames gemeld als gevolg van het coronavirus.

Landelijk

Tussen zondagochtend en maandagochtend heeft het RIVM 585 nieuwe coronagevallen coronabesmettingen genoteerd. Dat zijn er 140 minder dan zondag. Dat zijn de laagste aantal nieuwe besmettingen sinds 1 september vorig jaar. In de afgelopen week werd per dag gemiddeld 864 positieve tests geregistreerd.

De ziekenhuisbezetting is gedaald tot onder de 500. Er liggen nu 491 mensen met corona in het ziekenhuis, van wie 197 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Het LCPS rapporteert de ziekenhuisopnames niet meer in de weekenden, maar alleen nog op weekdagen.

Het aantal sterfgevallen door corona steeg afgelopen etmaal met 1. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Als een coronapatiënt overlijdt, wordt dit soms pas na een tijdje doorgegeven.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden