‘New Energy Forum’: een nieuw festival aanstaande donderdag

Foto: Solar Sport One en Alfa-college.

Een nieuw, jaarlijks terugkerend festival, ‘New Energy Forum’, over energietransitie en duurzame mobiliteit ziet aanstaande donderdag het licht. Het festival is een online evenement en wordt live gestreamd.

Dagvoorzitter Diederik Jekel neemt de bezoekers en kijkers mee in de slimme, nieuwe wereld van energie en vervoer. Het festival is opgezet om bezoekers de laatste ontwikkelingen te laten zien, kennis te delen en inspiratie te bieden.

Programma

Verschillende spectaculaire demonstraties, reportages, pitches, presentaties en debatten over de veranderende wereld van energie en vervoer worden onder leiding van Jekel – wetenschapsjournalist, natuurkundige, presentator en schrijver- experts, hoogleraren, lectoren, onderzoekers, bedrijven en studenten verzorgd tijdens New Energy Forum.

Het programma ontrolt zich op 7 verschillende locaties op het EnTranCe-terrein. Onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn huizen die zichzelf voorzien van stroom, autonome treinen, drones en voertuigen die bewegen op groene waterstof of zonne-energie. Er wordt gekeken naar slimme energiesteden van de toekomst en de rol van de burger in de transitie. Het festival wordt afgesloten met een gezamenlijke quiz.

Kick-off waterstofboten-klassement

Deze donderdag vindt ook de kick-off van het waterstofboten-klassement plaats. Tijdens het festival New Energy Forum krijgen scholieren, studenten, onderzoekers en bedrijven een inkijk in de uitdagende wereld van waterstof en fossielvrije energie en de perspectieven voor de toekomst in Groningen. De jaarlijkse solar boat race in september in Groningen wordt uitgebreid met een V10-waterstofklasse. Als voorproefje wordt 24 juni de eerste V10 waterstofboot, gebouwd door leerlingen van het Alfa-college, door de vrouw van Wubbo Ockels gedoopt in de vijver op het festivalterrein bij EnTranCe op de Zernike-campus.

Groningen is als onderdeel van HYDROGEN VALLEY waterstofkoploper in Europa. Marcelien Bos- de Koning (voormalig Olympisch zeilster, Burgemeester van jouw Noordzee en Chief Solar Officer van Solar Sport One) gaat in gesprek met verschillende tafelgasten over de groeiende rol van waterstof in Groningen en het belang van samenwerking tussen het bedrijfsleven, overheid en onderwijs in deze transitie.

Het festival ‘New Energy Forum’, een initiatief van EnTranCe Centre of Expertise van de Hanzehogeschool Groningen, Hive Mobility en New Energy Coalition, vindt plaats op het EnTranCe-terrein op de Zernike Campus Groningen. Het evenement wordt live gestreamd en is online te volgen.

Bezoekers kunnen zich voor het gratis online event aanmelden via www.newenergyforum.nl. Ook staat hier het complete programma.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden