17 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn 17 nieuwe coronabesmettingen in de afgelopen 24 uur gemeld. Dat blijkt donderdagmiddag uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

In de gemeente Groningen werden 8 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerwolde (5), Oldambt (2), Het Hogeland en Westerkwartier (1).

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen en ziekenhuisopnames gemeld als gevolg van het coronavirus.

Landelijk

Bij het RIVM zijn tussen woensdagochtend en donderdagochtend 1.086 nieuwe positieve coronatests gemeld. Dat zijn er 50 minder dan woensdag. In de afgelopen week werden gemiddeld 1.106 positieve tests dagelijks geregistreerd.

Op woensdag en donderdag is het aantal positieve tests vaak hoger dan in de rest van de week, omdat mensen zich minder vaak laten testen in het het weekend.

In de ziekenhuizen liggen nu 573 coronapatiënten, van wie 226 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat zijn 32 patiënten minder dan woensdag.

Ook werden 3 coronagerelateerde sterfgevallen gemeld. Deze personen zijn niet allemaal overleden in de afgelopen 24 uur, er kan vertraging zitten tussen overlijdensdatum en de meldingsdatum.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden