Pilot ‘Architect aan Zet’ moet zorgen voor versnelling in versterkingsaanpak

Foto: Publiek Domein

Voor de versnelling in de versterkingsaanpak heeft het college van B&W de pilot Architect aan Zet vastgesteld.

De pilot, initiatief van de Bouwmeester Versterking Dianne Maas-Flim, is bedoeld voor eigenaren van woningen waarbij sprake is van zware versterkingsmaatregelen of sloop en nieuwbouw. Met de pilot Architect aan Zet wordt onderzocht of er sneller gebouwd kan worden en daarnaast of de woningeigenaren ontzorgd kunnen worden en om ervaring op te doen met bijvoorbeeld vergunningsvrij bouwen.

Doel is om met behoud van kwaliteit meer zekerheid te bieden in het bouwproces. De pilot draagt bij aan een goede afstemming tussen budget, mogelijkheden en realisatie.

In de pilot krijgt een architect een rol om als professional zowel ruimtelijk als bouwkundig een goede vertaling te maken van bewonerswensen en uitgangspunten binnen de gestelde kaders als budget, bouwregelgeving en ruimtelijke kaders als bestemmingsplan en beeldkwaliteit. De eigenaar van een woning kan als opdrachtgever, zelf onder bepaalde voorwaarden een architect kiezen uit een lijst met architecten die al actief en bekend zijn met de versterkingsopgave.

Architect aan Zet wordt met medewerking van Nationaal Co├Ârdinator Groningen (NCG) uitgevoerd door individuele eigenaren die mee willen doen aan de pilot.
Woningeigenaren die ge├»nteresseerd zijn in deelname kunnen zich melden via [email protected]

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden