Noordelijk Scheepvaartmuseum ontvangt subsidie voorsamenwerking Museum aan de A met regionale musea

Foto: Google Maps

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum in de stad, dat in de toekomst plaats maakt voor het nieuwe Museum aan de A, ontvangt van de provincie een bijdrage van 100.000 euro voor het opzetten van een duurzame samenwerking met erfgoedinstellingen in de regio in de vorm van gezamenlijke projecten en tentoonstellingen.

Het is de bedoeling dat het museum in de toekomst actief gaat samenwerken met andere musea en erfgoedinstellingen in de provincie, zoals historische verenigingen, borgen en molens.

Geschiedenis van Groningen

Het Museum aan de A werkt samen met andere musea en erfgoedinstellingen een nieuw museumconcept uit. Daarin staat hoe ze kunnen samenwerken om het verhaal van de geschiedenis van de provincie Groningen te vertellen. De bedoeling is dat instellingen uit de provincie ook meedenken over de inrichting en het strategische plan voor het nieuwe museum.

Historische ontmoetingsplek

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum aan de Brugstraat in Groningen wordt verbouwd tot een algemeen historisch museum voor de hele provincie. Er komt een nieuw evenementen- en activiteitenprogramma en meer lesprogramma’s. Het museum moet een historische ontmoetingsplek worden waar bezoekers de geschiedenis van Groningen kunnen beleven. Tegelijkertijd worden de bezoekers uitgenodigd om ook een bezoek te brengen aan de musea en het landschap in de provincie.

Stimuleren

Het concept van het Museum aan de A sluit volgens de provincie goed aan bij de ambitie van de provincie om verdere samenwerking en vernieuwing binnen de erfgoedsector te stimuleren en de erfgoedinstellingen in Groningen beter zichtbaar te maken. Cultuurgedeputeerde Mirjam Wulfse: “Het Museum aan de A is een prachtig monumentaal gebouw, een nieuw historisch museum in onze hoofdstad dat de koppeling met de historie in de provincie zoals bij borgen, een klooster en de Groninger taal en cultuur gaat leggen.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden