14 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 32 nieuwe coronabesmettingen gemeld in het afgelopen etmaal. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 4 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Het Hogeland (3), Westerkwartier en Westerwolde (2), Eemsdelta en Veendam (1).

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen en ziekenhuisopnames gemeld.

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen

In de provincie Groningen lagen dinsdagochtend 24 patiënten in ziekenhuizen, waarvan 7 op een IC-bed. Dat meldt het Acute Zorgnetwerk Noord Nederland.

In alle ziekenhuizen in Noord-Nederland lagen vrijdagochtend nog maar vier patiënten op de IC’s. Het aantal patiënten in de noordelijke ziekenhuizen dalen al een aantal weken.

Landelijk

Landelijk registreerde het RIVM 1.062 nieuwe besmettingen. Bij het RIVM werd één overlijden gemeld door corona. Ziekenhuizen behandelen momenteel 645 mensen vanwege Covid-19, waarvan 250 patiënten op de intensive cares liggen, blijkt uit de cijfers van Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). In de afgelopen 24 uur werden 45 nieuwe coronapatiënten opgenomen.

Week update RIVM

In de provincie Groningen kregen 161 personen een positieve corona-uitslag in de afgelopen week.

De daling van het aantal coronabesmettingen heeft afgelopen week flink doorgezet. Dat meldt het RIVM in de wekelijkse update dinsdagmiddag.

Het RIVM registreerde in totaal 8981 positieve testresultaten, 38 procent minder dan een week eerder. De besmettingscijfers zijn op het laagste niveau beland sinds de nazomer van vorig jaar.

Het aantal gevallen van de afgelopen week komt neer op 53 per 100.000 inwoners.

Het reproductiegetal, dat weergeeft hoeveel anderen worden besmet door mensen die het virus hebben opgelopen, is gezakt naar 0,78. Afgelopen vrijdag becijferde het RIVM het nog op 0,83. Helemaal actueel is dit cijfer nooit; het RIVM kijkt twee weken terug in de tijd om het vast te stellen.

In zeven dagen tijd werden ook slechts 21 aan corona gerelateerde sterfgevallen gemeld. Dat waren er een week eerder nog 63.

Volgens voorlopige cijfers werden afgelopen week 232 nieuwe patiënten met Covid-19 in Nederlandse ziekenhuizen opgenomen. In de vorige weekrapportage meldde het RIVM nog 380 opnames. De daling bedraagt daarmee 39 procent.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden