Inschrijving nieuw cursusaanbod bij VRIJDAG gestart

Foto: Mariska de Groot

Bij VRIJDAG is maandag de inschrijving van 229 nieuwe cursussen, lessen en workshops gestart. Het huis van de amateurkunst daagt iedereen uit om zijn of haar talent te ontdekken en te ontwikkelen. De cursussen starten vanaf 13 september dit jaar.

Iedereen kan kunst maken bij VRIJDAG: vanaf 6 maanden tot 100 jaar. Met of zonder ervaring en aangeboren talent kun je direct beginnen met muziekles, een theatercursus of workshop beeldende kunst.

“VRIJDAG is er voor alle Groningers en dat is te zien in ons cursusprogramma, vertelt directeur Pim Luiten van VRIJDAG. “Er zijn cursussen die makkelijk instappen en cursussen voor degenen die al ervaring hebben, we zijn er voor jong en oud en we doen ons best de prijzen toegankelijk te houden. Laat je inspireren!”.

Nieuwe cursussen

In het aanbod van VRIJDAG vind je cursussen van 8 tot 33 weken en ook korte, intensieve workshops. Een groot aantal cursussen zijn wegens succes terug en er zijn 15 nieuwe programma’s toegevoegd aan het aanbod.

Voor het eerst dit jaar is er een Vrije Inloop voor volwassenen waarbij je op vrijdagavond naar binnen kunt lopen aan de Walstraat 34 en je verrast wordt door een wekelijks wisselend programma.

“Ik kijk er enorm naar uit dat onze gebouwen weer gonzen van de maakgeluiden: van timmeren tot zingen, van krakende vloeren tot pianoklanken, van geschreeuw tot gelach. Reuring in de tent en mooie dingen maken, wij zijn er weer klaar voor!”, aldus Marleen Dijkstra, programmamanager VRIJDAG

Inschrijving

Inschrijven voor een cursus bij VRIJDAG kan sinds maandag en vroege inschrijvingen zijn gegarandeerd van een plek. Alle cursussen hebben een maximaal aantal deelnemers. Voor kinderen en jongeren met een Stadjerspas wordt het lesgeld tot 450 euro vergoed door het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Studenten (t/m 27 jaar) krijgen 10 procent korting.

Over VRIJDAG

Iedereen kan meedoen aan kunst en cultuur. Dat is de missie van VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen. In de gemeente Groningen biedt VRIJDAG cursussen en lessen muziek, theater en beeldende kunst. Ook verzorgt VRIJDAG aanbod voor het onderwijs en is zij in een aantal wijken actief met cultuurcoaches. In de hele provincie Groningen stimuleert VRIJDAG met POPgroningen popmuziek van Groningse bodem. En via het KultuurLoket maakt VRIJDAG amateurkunst mogelijk met advies en ondersteuning.

De cursussen, lessen en workshops vinden plaats in de gebouwen van VRIJDAG aan de Sint Jansstraat 7 (muziek), de Walstraat 34 (beeldende kunst) en de Noorderbuitensingel 11 (theater).

Kijk voor het volledige cursusprogramma en aanmelden op bijvrijdag.nl/cursussen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden