Hanzehogeschool start nieuwe opleiding ‘Associate Degree-opleiding Mechatronica in de Smart Industry’ op 1 september

Foto: De Redactie

Aan de Hanzehogeschool start op 1 september de nieuwe Associate Degree-opleiding Mechatronica in de Smart Industry. De opleiding is tot stand gekomen in samenwerking met het Innovatie Cluster Drachten.
Studenten van deze nieuwe opleiding erken vooral aan opdrachten uit de praktijk, samen met collega’s van andere bedrijven.

Deze opleiding kent geen tentamens, de toetsing vindt plaats via praktijkopdrachten.

Behoefte werkveld centraal

“We merken dat de bij ons aangesloten bedrijven steeds meer behoefte krijgen aan opgeleid personeel met kennis van digitale ontwikkelingen in de techniek en Industry 4.0.” zegt Joost Krebbekx van Innovatie Cluster Drachten, een samenwerking van 23 HighTech Organisaties uit Noord-Nederland. “Techniek ontwikkelt zich razendsnel en deze opleiding biedt medewerkers de mogelijkheid om deze ontwikkelingen bij te kunnen houden.”

Het Innovatie Cluster Drachten heeft een belangrijk een bepalende rol gehad in de totstandkoming en invulling van de opleiding.

Werken en leren combineren

De Ad Mechatronica in de Smart Industry is een aanvulling op het portfolio van technische opleidingen van de Hanzehogeschool. “Door de opleiding aan te bieden, willen we een antwoord geven op de vragen uit de technische sector in Noord-Nederland.“ zegt Peta de Vries, Dean van het Insituut voor Engineering van de Hanzehogeschool. “Het is een opleiding die werken en leren op een prachtige manier combineert. Je kunt de werksituatie en vraagstukken uit het bedrijf (of stageplaats) inbrengen en daarvan leren. Toetsing vindt ook uitsluitend plaats met (beroeps)opdrachten. Als student is dit een heel waardevolle manier om werken en leren te combineren en het biedt bedrijven de hoogopgeleide technische professionals waar ze zo hard naar op zoek zijn.”

Informatieavond deeltijd Engineering

Op 15 juni organiseert de Hanzehogeschool een extra informatieavond voor alle deeltijd Engineering opleidingen. Vanaf 19.00 uur kunnen geïnteresseerden vragen stellen, persoonlijke gesprekken voeren of de voorlichting bijwonen.

Kijk voor meer informatie: www.hanzepro.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden