19 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: Frauke Riether via Pixabay

In de provincie Groningen zijn 19 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maandagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 6 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerwolde (8), Midden-Groningen (2), Eemsdelta, Het Hogeland en Westerkwartier (1).

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen gemeld als gevolg van het coronavirus. Eén persoon uit de gemeente Midden-Groningen werd opgenomen in het ziekenhuis.

Landelijk

Tussen zondagochtend en maandagochtend heeft het RIVM 899 nieuwe coronagevallen coronabesmettingen genoteerd. Dat zijn er 154 minder dan zondag. In de afgelopen week werd per dag gemiddeld 1.340 positieve tests geregistreerd.

Er liggen nu 681 mensen met corona in het ziekenhuis, van wie 263 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Het aantal sterfgevallen door corona steeg afgelopen etmaal met 3. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Als een coronapatiënt overlijdt, wordt dit soms pas na een tijdje doorgegeven.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden