24 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 24 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 11 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Midden-Groningen (5), Westerwolde en Westerkwartier (3) en Veendam (2).

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen als gevolg van het coronavirus gemeld. Eén persoon uit de gemeente Groningen werd opgenomen in het ziekenhuis.

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen

In de provincie Groningen lagen vrijdagochtend 10 patiënten in ziekenhuizen, waarvan 5 op een IC-bed. Dat meldt het Acute Zorgnetwerk Noord Nederland. Dat is een afname met twaalf patiënten ten opzichte van een week geleden.

In de Noord-Nederlandse ziekenhuizen lagen vrijdagochtend 31 patiënten, waarvan 15 op een IC. Van de opgenomen patiënten komen 4 van buiten de regio. Deze patiënten liggen allen op de IC’s.

Landelijk

Tussen donderdag- en vrijdagochtend zijn 1.417 nieuwe positieve coronatesten geregistreerd. Dat zijn er 177 minder dan donderdag. Afgelopen week werden gemiddeld 1.629 positieve tests per dag geregistreerd.

In de ziekenhuizen liggen nu 729 mensen met corona in het ziekenhuis, van wie 281 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Het aantal gemelde sterfgevallen door Covid-19 steeg afgelopen etmaal met 3. Deze personen zijn niet allemaal overleden in de afgelopen 24 uur, er kan vertraging zitten tussen overlijdensdatum en de meldingsdatum.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden