A28 vanaf Groningen richting Assen aankomend weekend dicht

Foto: Archief de Redactie- ©Aanpak Ring Zuid

De A28 is aankomend weekend vanaf het Julianaplein tot de afrit Groningen-Zuid afgesloten voor alle verkeer in de richting van Assen. Ook de Brailleweg is in dit weekend dicht voor alle verkeer.

In dit weekend wordt het nieuwe viaduct over de Brailleweg richting Assen aangesloten. Ook de nieuwe oprit vanaf de Brailleweg naar de A28 wordt aangesloten.

Vanaf maandag 14 juni rijdt het verkeer richting Assen over dit nieuwe viaduct en de nieuwe oprit.

Omleiding voor verkeer richting Assen

Voor automobilisten in de richting van Assen zijn twee opties voor een omleiding. Het verkeer kan omrijden via het Vrijheidsplein naar de Laan Corpus den Hoorn en vervolgens de oprit naar de A28 richting Assen nemen. De tweede optie is via de zuidelijke ringweg, afrit 37 naar de Hereweg en vervolgens via de Van Ketwich Verschuurlaan de oprit naar de A28 richting Assen.

Omleiding voor verkeer Brailleweg

Autoverkeer van en naar de Brailleweg wordt omgeleid via het Julianaplein naar het Vrijheidsplein en vervolgens naar de Laan Corpus den Hoorn en de Van Ketwich Verschuurlaan.

Fietsers vanuit de binnenstad worden omgeleid via het tunneltje onder het Julianaplein door, de Maaslaan en de Papiermolentunnel en andersom.

Omzetten verkeer richting Groningen

Van vrijdag 25 tot maandag 28 juni is de A28 richting Groningen afgesloten. Dan wordt het viaduct bij de Brailleweg richting Groningen aangesloten. Na dat weekend rijdt het verkeer op de A28 richting Groningen ook over het nieuwe viaduct.

Ook zal dit weekend de afrit Helpman op de zuidelijke ringweg vanaf het Julianaplein opnieuw afgesloten zijn. Lees ook: Afrit Helpman op zuidelijke ringweg vanaf Julianaplein komende drie zaterdagen afgesloten

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen