32 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 32 nieuwe coronabesmettingen in de afgelopen 24 uur gemeld. Dat blijkt donderdagmiddag uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

In de gemeente Groningen werden 11 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Het Hogeland en Veendam (6), Westerkwartier en Westerwolde (3), Eemsdelta, Pekela en Midden-Groningen (1).

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen en ziekenhuisopnames gemeld als gevolg van het coronavirus.

Landelijk

Bij het RIVM zijn tussen woensdagochtend en donderdagochtend 1.607 nieuwe positieve coronatests gemeld. Dat zijn er 163 minder dan woensdag. In de afgelopen week werden gemiddeld 1.772 positieve tests dagelijks geregistreerd.

Op woensdag en donderdag is het aantal positieve tests vaak hoger dan in de rest van de week, omdat mensen zich minder vaak laten testen in het het weekend.

In de ziekenhuizen liggen nu 783 coronapatiënten, van wie 297 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Voor het eerst sinds 18 oktober vorig jaar liggen minder dan 400 coronapatiënten op de intensive cares.

Ook werden 5 coronagerelateerde sterfgevallen gemeld. Deze personen zijn niet allemaal overleden in de afgelopen 24 uur, er kan vertraging zitten tussen overlijdensdatum en de meldingsdatum.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden