Open dag MBO Alfa-college Groningen

Foto: Communicatie en voorlichting Alfa-college

Het Alfa-college houdt vrijdag 29 januari en zaterdag 30 januari de jaarlijkse Open dag MBO op verschillende onderwijslocaties in Groningen.

Tijdens de Open dag kunnen leerlingen uit het voortgezet onderwijs en hun ouders of verzorgers kennismaken met de mbo-opleidingen van het Alfa-college in de stad. Docenten en studenten geven uitgebreid informatie over beroepen en de opleidingen die daarbij horen. Ook havisten die via het mbo willen doorstromen naar het hbo doen er goed aan langs te komen.

Er is volop ruimte voor individuele gesprekken met docenten en loopbaanadviseurs. De Open dag is ook bedoeld om een indruk te krijgen van de school, de sfeer en de mensen die er studeren en werken.

Aansluiting op de arbeidsmarkt

Bij alle opleidingen wordt de verbinding en de samenwerking met het bedrijfsleven steeds belangrijker. Onderwijs en arbeidsmarkt moeten goed op elkaar aansluiten. Tijdens de Open dag besteden de opleidingen extra aandacht aan arbeidsmarkt en beroepsperspectief.

Diverse locaties

De Open dag in Groningen vindt plaats op vijf locaties in de stad, met elk een eigen aanbod van mbo-opleidingen. Vrijdag 29 januari zijn de locaties open van 16.00 uur tot 21.00 uur en zaterdag 30 januari van 10.00 tot 13.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.alfa-college.nl/opendag.

Alfa-college beste grote ROC Noord-Nederland volgens landelijke Keuzegids MBO

In de landelijke Keuzegids MBO 2016 staat het Alfa-college op de 6e plaats, met maar liefst negen topopleidingen. Hiermee is het Alfa-college het beste grote ROC van Noord-Nederland!

In Groningen zijn zeven van de negen topopleidingen: Kapper, Schoonheidsspecialist, Sport en Bewegen (Groningen en Assen), Beveiliger, MBO-Verpleegkundige, Onderwijsassistent en Mode.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden