PvdA in de bres voor werknemers failliet Centraalstaal

Foto: Google Maps

Deze week werd bekend dat Centraalstaal in Groningen faillissement aanvraagt. De PvdA maakt zich grote zorgen over de zeventig werknemers die straks mogelijk zonder werk op straat komen te staan. Daarom roept de jonge PvdA-voorman Julian Bushoff het gemeentebestuur op tot actie. Voorkom zeventig werklozen!

Het nieuws van het faillissement van Staalleverancier Centraalstaal komt een half jaar nadat bekend werd dat tabaksfabriek Niemeyer na 200 jaar definitief de deuren sluit in Groningen. “De sluiting van productiebedrijven zoals Niemeyer met ruim 180 werknemers en nu dus Centraalstaal met 70 werknemers zijn een grote klap voor de industriële werkgelegenheid in Groningen”, geeft Bushoff aan.

Baangarantie

“Bovendien zijn wij bang dat de zeventig werknemers bij Centraalstaal mogelijk zonder sociaal plan op straat komen te staan. Dat moeten we als gemeente zien te voorkomen”, vult de Groningse fractievoorzitter aan. Bushoff wil dat de gemeente zich maximaal inspant voor een baangarantie voor deze zeventig werknemers. Dat houdt in dat ze van baan naar baan geholpen worden en daarmee voorkomen wordt dat ze (langdurig) werkloos worden wanneer hun werk bij Centraalstaal stopt.

Meer industriële werkgelegenheid

De PvdA wil deze woensdag in het politiek vragenuur weten van het gemeentebestuur wat zij nog kan betekenen voor Centraalstaal. Fractievoorzitter Bushoff wil dat het gemeentebestuur met een plan komt om meer industriële werkgelegenheid te behouden en aan te trekken in Groningen. “De gemeente moet haar verantwoordelijkheid hierin nemen, want deze werkgelegenheid is cruciaal voor Groningen”, stelt Bushoff.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden