Kinderen de baas in Groningen; directeuren en politici staan stoel voor één dag af aan kinderen en jongeren

Foto: JINC

In Groningen staan aanstaande donderdag twaalf ‘Bazen van Vandaag’ hun stoel af aan de ‘Bazen van Morgen’. De kinderen zijn de baas in het bedrijfsleven.

Het project Baas van Morgen van JINC draait dit jaar om gelijke kansen op de werkvloer. Veel van de 450 CEO’s, directeuren en politici staan deze dag hun stoel af aan ruim 550 kinderen van de basisschool en het vmbo. Ze gaan samen met hun ‘vervanger’ aan de slag met het thema gelijke kansen op de werkvloer.

Directeuren van Lefier, Gasunie, Arriva Touring, Groninger Museum, Voys, Devhouse Spindle, Century Autogroep, Rocket Digital, SKSG, Noordhoff, UMCG revalidatiecentrum Beatrixoord en wethouder Carine Bloemhoff laten leerlingen een dag meedenken over de toekomst van hun bedrijven.

Non-profitorganisatie JINC verbindt het thema gelijke kansen aan haar bekendste project omdat ze samen met jongeren én het bedrijfsleven (verder) na wil denken over gelijke kansen voor iedereen. “Afkomst, geslacht, geaardheid, gezondheid of religie zouden geen invloed mogen hebben op iemands kansen op de arbeidsmarkt”, zegt directeur Daniël Roos. “Iedereen is het daar over eens, maar de praktijk is weerbarstig.”

Bijzondere dag

De jonge deelnemers staat de tiende een spannende dag te wachten. Nadat ze met de bedrijfsauto zijn opgehaald, mogen ze even echt aan de top staan. Daarbij zien ze van binnenuit hoe een bedrijf, gemeente of culturele instelling in elkaar steekt.

Sarah Euwema, vestigingsmanager Groningen, kan niet wachten om de Bazen van Morgen en Bazen van Vandaag met elkaar te verbinden “Ik ben heel blij dat we in Groningen voor de tweede keer deze bijzondere dag mogen organiseren en dat het aantal deelnemende bedrijven stijgt. Na een jaar waarin veel niet door is gegaan voor deze leerlingen, zijn we extra blij dat zij een dag krijgen waarbij ze in het zonnetje worden gezet en waarbij hun mening telt.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden