Provincie ontvangt certificaat voor Fietsvriendelijk Bedrijf

Gedeputeerde Fleur Gräper - van Koolwijk ontvangt gouden certificaat van Max Mooij , Fietsersbond.
Foto: Provincie Groningen

De Fietsersbond heeft de provincie Groningen uitgeroepen tot ‘Fietsvriendelijk Bedrijf’. De provincie ontving het gouden certificaat voor de goede fietsfaciliteiten bij het provinciehuis.

Gedeputeerde Fleur Gräper – van Koolwijk ontving het gouden certificaat van Max Mooij van de Fietsersbond. De muurplaquette krijgt binnenkort een mooie plek in de buurt van de fietsenstalling.

Fietsfaciliteiten

De Fietsersbond heeft de provincie beoordeeld als fietsvriendelijke werkgever. Dat doet de bond vanwege de grote fietsenstalling die 24 uur per dag open is, de aanwezigheid van kleedkamers en lockers en laadpunten voor elektrische fietsen. Ook zijn er voldoende leenfietsen beschikbaar en is er een gereedschapsbox en fietspomp aanwezig. Goede fietsvoorzieningen zorgen ervoor dat meer medewerkers op de fiets naar het werk gaan. En fietsende medewerkers voelen zich volgens de Fietsersbond gelukkiger, zijn fitter en minder vaak ziek.

Actie Groningen Bereikbaar

Groningen Bereikbaar en de Fietsersbond starten deze maand een campagne zodat meer bedrijven in de provincie Groningen aan de slag gaan met hun fietsfaciliteiten. Als bedrijven voldoen aan de criteria maken ze kans tot Fietsvriendelijk Bedrijf uitgeroepen te worden.

Werknemers kunnen hun bedrijf of organisatie hiervoor aanmelden via www.groningenbereikbaar.nl/fietsvriendelijkbedrijf. De actie loopt tot en met 30 juni.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden