Kinderbiënnale te zien in Groninger Museum vanaf zaterdag

Koningin Maxima ontdekt de Orkest Ontdekker van Chantalla Pleiter.
Foto: Siese Veenstra

Vanaf zaterdag is de Kinderbiënnale, de nieuwe interactieve kunsttentoonstelling mede door kinderen, te bezoeken in het Groninger Museum. Koningin Máxima opende dinsdag de Kinderbiënnale feestelijk samen met alle kinderambassadeurs en de kunstenaars van de tentoonstelling.

Kinderbiënnale

De Kinderbiënnale is een actieve tentoonstelling die uitdaagt om te reageren op de kunst. Je wandelt letterlijk door een kunstwerk, je bouwt mee of je hebt interactie met een digitale presentatie. Tijdens deze eerste Nederlandse editie zijn er elf kunstwerken te zien van internationale en Groninger kunstenaars. Drie installaties komen uit Singapore, de overige werken zijn vervaardigd door nationale en regionale kunstenaars.

Er is werk van internationale kunstenaars Andreas Schlegel & Hazel LimSchlegel, Donna Ong en Eko Nugroho. De Nederlandse kunstenaars zijn Bert Schoeren, Chantalla Pleiter, Harry Arling, Lambert Kamps, Nou&Herkauw, Sandra de Groot, Studio Maky, Werc Collective en Wies Noest. Zij zijn speciaal voor deze Nederlandse biënnale geselecteerd uit de regio Groningen.

De Kinderbiënnale is tot stand gekomen in samenwerking met National Gallery in Singapore, basisscholen uit Groningen en regionale partners.

Meer moois in het museum

Naast de Kinderbiënnale zijn er deze zomer nog meer mooie tentoonstellingen te zien. Nieuw is de expositie over De Ploeg-lid Alida Pott, met 30 werken die de expressiviteit en eigenzinnigheid tonen die zo kenmerkend zijn voor haar stijl. En natuurlijk kunnen bezoekers ook genieten van de vaste collectie en de tentoonstelling Pronkjewails: originele combinaties van prachtige objecten die gearrangeerd zijn tot meesterlijke stillevens.

Reserveer je tickets van te voren via www.groningermuseum.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen